Enkele fijne weetjes over het dorpje waar wij momenteel nog enkele minuten verblijven:

– Toeristen kunnen beschikken over een tennisveld, dat elke dag uitvoerig besproeid wordt. Onze hostel heeft een zwembad (in de woestijn).

– Onze hostel verandert ’s avonds in een soort van MTV-clip, wat het een van de populairste uitgangsplaatsen maakt in het dorp.

– Het centrum met toeristische informatie wist niets te vertellen over Aboriginalcultuur en aanverwanten. Er is hier wel zeer uitgebreide informatie over de eerste kolonisten. Alsof we in Belgie of Congo een toeristische positieve Leopold II-tour zouden organiseren.

– Ondanks het feit dat we het over een miniem dorpje hebben, beschikt het toch over een overvloed aan kerken ( van een 7-tal geloven, waaronder verschillende variaties op het Christendom en een Islamitische kerk). Ik vermoed dat ze hier niet enkel op de westerse bevolking mikken.

– Ons hostel is net zoals vele andere gebouwen quasi volledig omheind. Toen ik naar de reden vroeg aan de receptie, bleek dat dit effectief wordt gedaan als voorzorg tegen aboriginals. Alice Springs heeft blijkbaar de hoogste misdaadstatistieken van Australie wegens aboriginalcriminaliteit. Ik geef die laatsten opnieuw geen ongelijk.

Op naar de woestijn!

Advertenties